Dries Beerden

dries_03Dries Beerden behaalde een Bachelor Lichamelijke opvoeding. Onmiddellijk na zijn studies werd hij in 2002 een jaar lang coach van Elke Clijsters, toenmalig WTA-400.

In 2003 startte hij in Tennisdel Genk een eigen tennisschool: Tennisschool Tennisdel Genk. Met in het prille begin slechts een beperkt aantal kinderen en trainers, groeide de academie uit tot één van de beste tennisscholen van het land. Momenteel trainen er meer dan 250 kinderen en zijn er meer dan twintig trainers actief. TC Tennisdel Genk en haar gerenommeerde Tennisschool is de laatste jaren toonaangevend wat betreft resultaten op de verschillende top-jeugdtoernooien in Vlaanderen.

dries_02Als coach is Dries vooral gespecialiseerd in het opleiden van spelers van hoog competitief niveau. Dries werkt met ATP en WTA spelers, alsook met talentrijke kinderen tussen 10 en 18 jaar die top in België zijn.

Dries heeft de afgelopen jaren niet alleen spelers opgeleid maar ook coaches. Hij heeft dan ondertussen ook een kwalitatief zeer sterk en gemotiveerd trainersteam onder zich. Naast zijn werk als coach is hij ook spreker op coaching conferenties en vervult hij externe coaching opdrachten o.a. voor Tennis Vlaanderen.

Zijn motto: Effort and attitude makes the difference.