Wim Fissette

Wim Fissette startte zijn internationale carrière als sparring partner van Kim Clijsters in 2005. Dit deed hij tot 2007, toen Clijsters haar eerste carrière beëindigde.

Wim had de smaak te pakken en besloot volledig voor een coaching carrière te gaan. Hij werkte samen met speelsters als Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens en werd de vaste coach van Clijsters toen die in 2009 een comeback maakte. Samen wonnen ze de US Open in 2009 en 2010, de Australian Open in 2011 en de WTA Finals in 2010. Clijsters werd in 2011 ook het nummer 1 van de wereld.

Eind 2011 stopte de samenwerking en coachte Wim de Russische Irina Khromacheva, het nummer 1 van de wereld bij de juniores. Na één jaar samenwerken stond zij WTA-165.

Wim Fissette en Sabine Lisicki

Wim Fissette en Sabine Lisicki

In 2013 kreeg Wim de kans om met de Duitse Sabine Lisicki samen te werken. Na amper een maand samenwerking haalde zij de finale op Wimbledon. Vooraleer Wim in 2014 met Simona Halep uit Roemenië begon te werken, coachte hij vier maanden de beloftevolle Nederlandse Indy De Vroome. Met Wim als coach startte Simona het jaar als nummer 11 van de wereld en na o.a. het behalen van de finale van Roland Garros, de halve finales op Wimbledon en de finale op de WTA Finals, eindigde ze het jaar als nummer 3.

Wim Fissette en Simona Halep

Wim Fissette en Simona Halep

In 2015 werd Wim mede-eigenaar van de Wilson Tennis Academie in Genk. Dit combineerde hij toen met zijn opdracht als coach van Viktoria Azarenka (ex-nummer 1 WTA). Na een succesvolle samenwerking (ze wonnen samen de twee prestigieuze toernooien Indian Wells en Miami) werd hij coach van de Britse Jo Konta ( WTA-7). Ook deze combinatie verloopt uitstekend met toernooi-winsten in Sydney en Miami.

Er verschenen in het verleden ook al artikels over Wim in de pers:
Stille kracht, welluidend succes (Het Nieuwsblad)
“Tennisdel werkt enorm professioneel” (Het Belang Van Limburg)
“Ik coach alleen iemand die een Grand Slam kan winnen” (Het Nieuwsblad)

Wim Fissette en Victoria Azarenka

Wim Fissette en Victoria Azarenka

 

Wim Fissette en Jo Konta na toernooiwinst in Miami.

Wim Fissette en Jo Konta na toernooiwinst in Miami